Etiketter

, , , , , , , , ,

Äntligen sommar och sol och semester. Och så några magiska nätter när luften är så där ljummen som den brukar vara vid ´Medelhavet.

Jag njuter och lever sommarliv. Är lite i sommarstugan vid Kalmarsund, tar en tur till Skåne och så åker vi hem till Göteborg. Kollar så att radhuset står kvar och så där. Ja, och så kollar jag på gräsmattan som växer och frodas.

Tänker: ”Måste man verkligen klippa gräset lika ofta som grannarna?”

Jag tror du anar mitt svar.

Måndag: Sommarpasta med kantareller & spenat
Ska man leva tillsammans länge så måste man lära sig stå ut med varandras egenheter. Jag har övat mig på hustrun ett tag nu. Men ingenting är så lätt att stå ut med som hustruns fäbless för kantareller. Den här pastan blir ljuvligt sommargod.

Tisdag: Pipérade – kryddig grönsaksomelett perfekt sommarlunch
Bad och sol, kanske en cykeltur. Och så en enkel men smakrik grönsaksomelett. Om du vill toppar du den med bayonneskinka – en smakrik kusin till parmaskinkan. Mycket mer än så behövs inte för en lyckad sommardag.

Onsdag: Ljummen laxsallad med linser, sockerärtor & avokado
Ljummen sallad smakar ofta mer. Här samsas lax från ugnen med kokta linser, tomat och avokado. Gott och enkelt – och riktig hälsomat. Salladen är full med nyttiga fetter, protein och fibrer.

Torsdag: Toast Skagen – för helt vanliga sommarkvällar
Man måste inte alltid laga så mycket mat. Har du lite gott, vitt bröd, räkor, majonnäs och ägg. Ja, men använd det då till en enkel toast att servera i sommarskymningen. Kanske med ett glas svalt vitt vin.

Fredag: Örtbakad potatissallad med soltorkade tomater
Har du lite rosévin på lut i kylen? I så fall kan det vara läge att plocka fram den till den här salladen där potatisen delar ugnsplåt med rödlök och soltorkad tomat. Toppa med charkuterier – eller grillost och hummus.

Lördag: Kycklingfilé med citron- & vermouth-sås
Den här såsen på citron och vermouth piggar upp det mesta. Här får helt vanlig kycklingfilé ett nytt liv med de pigga och kryddiga tonerna. Välj gärna eko-kyckling som smakar mycket mer.

Söndag: Salsa verde med grillad blomkål, lök & morot
Även här är det såsen som gör den stora skillnaden. Tar man grönsakerna från grillen och kryddar med lite salt och peppar, så är de helt okej. Men med salsan blommar smaken upp.

Här hittar du fler veckomenyer med Medelhavskost.