Resa i Alsace

vinfält o HunawihrÄr du nyfiken på hur korsvirkeshusen lutar sig mot varandra i Eguisheim. Eller vill du veta hur familjen Sipp har utvecklat vinet på sin gård i Ribeauvillé.
Då är sidan warfvinge något för dig. Den drivs av entusiasten Per Warfvinge, som har ägnat många år och många glas vin åt att lära känna Alsace.
Visst, den kan gränsa till det nördiga när man får veta nästan allt om berggrunden och terroiren. Men sidan är framför allt varm, informativ och faktiskt väldigt kul att surfa runt på.

Är du sugen på att åka till Alsace? Letar du boende – eller vill du kanske bara surfa runt för att få tips och inspiration. Två bra sajter är france-voyage och gites-de-france Där finns massor att hämta.
Och det kanske mest överraskande är priserna. Eller vad sägs om en lägenhet för fem personer med två sovrum och liten pool för 2.900:- under högsäsong.
Då handlar det inte om ett boende i ett trist turistkomplex, eller i en dammig förort till en industistad. Exemplet ovan är hämtat från en liten by ungefär 5 kilometer från Route des Vins

Ett annat alternativ är att bo hos en vinbonde, en vigneron. Gerard Wagells familj odlar inte bara vin, de hyr också ut semesterlägenheter i sitt bostadshus. Det är charmigt och rustikt, med familjerestaurangen 20 steg från ytterdörren. Byn Nothalten är en äkta vinby där man möter bönderna på traktor. Det är ett boende som inte är ett dugg chict – däremot äkta.  Som mest kostar det 2.900:- under högsäsong. Kika in på domaine-waegell

Vill du kunna följa arbetet med vinerna under året, få en genomgång av olika druvsorter eller veta hur man lagar gös i Rieslingvin? Alsacevinernas officiella hemsida vinsalsace är en kul upplevelse att surfa runt på. Bara man aktar sig för den mest säljande delen, så kan man få veta mycket. Eller vad sägs om adressen till La Bicyclette Gourmande, organiserade cykelturer mellan vingårdarna – något att drömma om under det svenska vinterhalvåret….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.