Resa i Alsace

vinfält o Hunawihr

Är du nyfiken på hur korsvirkeshusen lutar sig mot varandra i Eguisheim. Eller vill du veta hur familjen Sipp har utvecklat vinet på sin gård i Ribeauvillé.
Då är sidan warfvinge något för dig. Den drivs av entusiasten Per Warfvinge, som har ägnat många år och många glas vin åt att lära känna Alsace.
Visst, den kan gränsa till det nördiga när man får veta nästan allt om berggrunden och terroiren. Men sidan är framför allt varm, informativ och faktiskt väldigt kul att surfa runt på.

Är du sugen på att åka till Alsace? Letar du boende – eller vill du kanske bara surfa runt för att få tips och inspiration? Två bra sajter är france-voyage och gites-de-france Där finns massor att hämta.
Och det kanske mest överraskande är priserna. Eller vad sägs om en lägenhet för fem personer med två sovrum och liten pool för drygt 3.000:- under högsäsong.
Då handlar det inte om ett boende i ett trist turistkomplex, eller i en dammig förort till en industistad. Exemplet ovan är hämtat från en liten by ungefär 5 kilometer från Route des Vins.

Eller testa att byta boende. Vi har gjort det gjort det nio gånger, varav fyra byten har varit med Frankrike. Och för oss har det funkat väldigt bra alla gångerna. En familj har bott i vårt radhus – och vi har bott i deras hus.
Det är ett lite annorlunda sätt att resa för man får grannar och kommer in i en gemenskap i ett kvarter. För några hundralappar får du tillgång till alla bytesannonserna på Homelink och Intervac.

Vill du kunna följa arbetet med vinerna under året, få en genomgång av olika druvsorter eller veta hur man lagar gös i Rieslingvin? Alsacevinernas officiella hemsida vinsalsace är en kul upplevelse att surfa runt på. Bara man aktar sig för den mest säljande delen, så kan man få veta mycket. Eller vad sägs om adressen till La Bicyclette Gourmande, organiserade cykelturer mellan vingårdarna – något att drömma om under det svenska vinterhalvåret….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.