Etiketter

, , , , , ,

Nu kommer värmen, i alla fall om man får tro SMHI. Här i Göteborg ska det bli 17 grader varmt på Valborg, och 20 på Första maj.

Kanske är det läge att ta en tur ner i källaren och plocka fram grillen. Och skulle du också vara grillsugen – och så där lite längtande efter semester och sol. Ja, då finns det få rätter som ger mer semesterkänsla för pengarna än Mat som vid Medelhavet: grillad tonfisk & potatissallad.

Den som vill gå all in för att skapa Frankrike- och semesterkänsla korkar såklart upp en flaska rose. Mulderbosch Rosé (99 kronor på Bolaget) har tidigare år varit klart drickbart, tycker jag. Men är du lite vinterskeptisk till rosé i april, så tror jag att Leth Grüner Veltliner (99 kronor) är bra alternativ för dem som föredrar vitt vin.

Till förrätt får det gärna vara något enkelt som man kan förbereda, särskilt om man ska ut och knata för att hitta en Valborgsmässoeld. Ägg mimosa – läcker & enkel lite förrätt är precis vad det låter som: enkelt och läckert. Men det finns en ännu enklare förrätt. Man tar bara och lägger upp charkuterier, ost & småplock på en tallrik. På bara 3 minuter har man skapat en schysst förrättstallrik där salami, parmaskinka och ost trängs med oliver och inlagd paprika – eller vad just du föredrar.

Efter maten kan den godissugne lägga ner hur mycket tid som helst. Själv föredrar jag en mandelkaka som man kan göra i förväg. Till kakan är det gott med bär och glass, som så här års bägge kommer från frysdisken i Ica.

Men oavsett vad du väljer så hoppas jag att du får en bra Valborg och Första maj!