Etiketter

, , , ,

I veckan gick jag till vårdcentralen och fick min första vaccinationsspruta. Ett litet stick för sjuksköterskan, men ett jättekliv för mig, kändes det som.

Än är inte faran över, coronviruset kan fortfarande smitta. Men visst är det som om man kan börja hoppas. Och börja drömma.

Tänk dig en öl i på en uteservering utan att sitta stel av skräck för ett osynligt virus. En fika med en kompis på ett café. Eller bio. Eller teater. Eller att få sjunga med i Goa gubbars hyllning till Frölunda i Scandinavium.

Nu är det läga att fira, så in med charkuterier och småplock. In med vårens smaker som sparris, räkor och citron. Och så lite gott vin i glasen och någon att dela maten med.

Här kommer en lättlagad tre-rätters med vårliga smaker.

Lättare förrätt än charkuterier, ost & småplock finns nästan inte. Man lägger upp några skivor salami och lufttorkad skinka på assietter. Fyller på med parmesan, oliver och grönsaker. Stänker över lite olivolja. Klart.

Huvudrätten är aningen mer komplicerad. Men fixar du att koka ris och att röra i en gryta så är du helt hemma.

Risotto är en favorit som jag gärna äter ofta. Den kan kombineras med svamp och kyckling och… en massa andra saker. Men det blir ingen dålig kombo om man gör en risotto med sparris & räkor, jag lovar.

Grytan med risotto måste du passa, men räkorna rör man i på slutet och sparrisen, den sköter sig själv i ugnen.

Efter maten är det bra om desserten är förberedd. Den här enkla och fräscha citronmoussen gör du innan. Då behöver du bara garnera med bären när det är dags att äta.

Trevlig första maj. Och njut av att vi befinner oss i förhoppningarnas tid!