Etiketter

, , ,

Man behöver inte alltid krångla till det så förbannat. Langa in några skivor lufttorkad skinka i ugnen i 10 minuter – och du har färdiga parmachips.

Lägg upp dem och lite andra godsaker på ett fat: oliver och goda tomater, eller lite nötter, crostini och ost skuren i bitar. Eller morotsstavar och selleripinnar. Kanske lite god tapenade eller dipsås.

Voilà. Nu är det bara att bjuda in några vänner på en öl eller ett glas vin med tilltugg.

Om du inte vill ha alltihop själv – bara för att det är så gott.

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg lufttorkad skinka (parma-, serrano- eller bayonneskinka) på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ca 10 minuter. Kortare om det är riktigt tunna skivor, lite längre om det är tjocka.

Ta ut skivorna och bryt dem i bitar.

Enklare kan det nästan inte bli.