Etiketter

, , , ,

Lägg rabarberstjälkar på grillen (eller stek dem i pannan) så smaken blir mildare. Söta rabarbern med honung och skär ner jordgubbar och färsk lök till en fräsch sallad.

Sötman i den här salladen blir perfekt till rökt sidfläsk eller till grillad halloumi. Och så blir det väldigt mycket svensk sommarkväll. I alla fall med rökt sidfläsk.

Det här behövs till 4 personer:
4 rabarberstjälkar
olivolja (om du steker dem)
svartpeppar
3 – 4 msk flytande honung
ca ½ l jordgubbar
1 färsk knipplök

Gör så här:
Tänd grillen om du ska grilla rabarbern.

Skär av toppen och botten av rabarberstjälkarna. Skär den i 4 – 5 cm långa bitar (för grill) och 1 cm långa bitar (för stekning). Skala och strimla löken. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre delar.

Grilla eller stek rabarberbitarna tills de börjar mjukna. Blanda med honung, jordgubbar och lök. Kvarna över svartpeppar.

Stek eller grilla halloumi och sidfläsk.  

Jag tillhör kategorin tidsoptimister. Tror alltid att jag hinner med ännu en sak – men resultatet blir bara att jag kommer försent. 

Idag var det tur. Jag missade Bolaget med två minuter. Istället blev det folk-IPA från Ica – och det blev en lyckad matchning. De blommiga tonerna i ölet fick en kompis i salladens frukter. Ölets beska fann sina polare hos köttet och halloumin.