Etiketter

, , , ,

Snabb, enkel och välsmakande. Den här pastan har alla de sakerna: perfekt vardagsmat med andra ord.

För oss här hemma är det här en vardagsräddare när det är svårt att hinna med allt. Så var det härom dagen. Hustrun satt med benet upp efter en höftledsoperation. Själv skulle jag jobba och fixa ärenden och handla och ta hand om hunden och laga mat.

Tur att pastan gick på ungefär den tid det tog för hustrun att flytta det onda benet från soffan till golvet.

Det här behövs till 3 personer:
300 g skalade räkor
3 vitlöksklyftor
2 chili, spansk peppar
200 g färsk spenat
olivolja
salt & svartpeppar

Gör så här:
Tina räkorna om de är frysta. Sätt på pastavattnet, koka pastan.

Dela, kärna ur och strimla chilin (ja, gillar du hetta kan du behålla kärnorna). Skala vitlöksklyftorna. Pressa ner vitlöken i en stor gryta med olja. I med chili och spenat. Fräs tills spenaten slaknat och vätskan förångas. Lägg ner räkorna och låt dem bli varma. Klart!

Ät & njut. Även om det ska gå fort, ska det vara gott.