Etiketter

Äntligen har den kommit, den där säsongen när svenskar börjar bjuda hem varandra. När grannen säger ”Ska du komma över på lite glögg” eller arbetskamraten föreslår ”vi tänkte fixa lite inför jul och ta ett glas glögg, kommer du?”.

Själv gillar jag den sociala delen, men har lite svårare för det sötsliskiga varma rödvin som så många dricker veckorna före jul. Testa vin chaud istället. Mindre sött och mindre russintungt. Eller som en ”glögg”  med pigga toner av apelsin, kanel och vanilj.

Men oavsett vad du väljer: Trevlig Första advent-helg!

Det här behövs till 3:
1/2 flaska hyggligt rödvin, inte alltför strävt
1 kanelstång
1/2 vaniljstång, delad och urskrapad
1/2 apelsin, pressad – det är bara saften man använder
2 msk strösocker, kanske lite mindre

Häll allt i en kastrull. Värm tills det precis börjar ryka. Ta av från plattan, sila bort kryddorna.

Brukar du läsa den här bloggen – och tycker att du känner igen receptet? Bara lugn, det är inte du som har drabbats och blivit klärvoajant. Vin chaud har funnits med varje år inför advent; jag är liksom orolig för att någon ska missa det jag tycker är den godaste ”glöggen”.