Etiketter

, , , ,

Även en onsdag kan behöva piggas upp, kanske särskilt om sommaren håller på att försvinna in i ett höstmoln.

Använder du färdigstrimlad karré och tomater tar den här rätten ungefär lika lång tid som att beställa pizza från närmaste pizzeria. Men även om du måste ställa dig vid skärbrädan, så är det här snabb och lättlagad mat.

Det här behövs till 3 personer:
300 g pasta, t ex linguine
450 g strimlad fläskkarré (eller annat fläskkött)
olivolja
salt & svartpeppar
150 g ärtor
½ burk strimlad soltorkad tomat
1dl crème fraiche
1 – 1,5 dl kokspad från pastakoket
riven parmesan eller Grana Padano

Gör så här:
Sätt på vattnet och koka pastan. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs strimlad karré i omgångar. Krydda med salt & peppar.

Lägg ner ärtorna i pastan strax innan den är färdig. (Ärtorna ska bara bli varma). Häll av pastan, men spara vattnet. Blanda ner fläskköttet i pastan och ärtorna. Lägg i de soltorkade tomaterna. I med crème fraiche och späd med pastavattnet till lagom krämighet. Strö över riven parmesan.

Klart.

Jag är en sommarmänniska som trivs med ljuset och värmen och att kunna gå barfota på ljumma stenar. Men just därför satsar jag på hösten – en ny maträtt, ett litet glas vin till maten mitt i veckan, planer på brasa & tända ljus & en god gryta. Allt för att stå ut.

Motto: Våga vägra höstdepression.