Etiketter

, , ,

Stoppa ner sojabönor i guacamole och det blir en lite kraftiga röra med bra fyllighet. Passar utmärkt till tacos och grillat – särskilt om du har gått loss med kryddburkarna i något med latinamerikanska förtecken.

Det här behövs till ca 4 personer:
1 pkt kokta sojabönor
2 avokado
2 chili, spansk peppar
1 schalottenlök
ca ½ citron, juicen
lite vatten
lite olivolja
salt & chilipeppar efter smak

Gör så här:
Dela och strimla chilin. Skölj sojabönorna och hacka löken. Halvera och gröp ur avokadon. Lägg allt i en mixer tillsammans med pressad citron och kör tills röran är finfördelad. Späd med vatten och olja till lagom konsistens. Smaka dig fram till hur mycket salt & chilipeppar du vill ha.

Jag ”rubbade” en bit hel fläskkarré med spiskummin och chilipeppar. Ja, salt och svartpeppar också såklart. Körde biten på indirekt värme – alltså på den sida av grillen där det inte fanns några briketter – till 72 grader. På slutet penslade jag på en glaze med äppelcidervinäger och lite sweet chili. (Ja, jag vet att det är oortodoxt och cross over och allmänt hemskt att blanda kryddor från olika världsdelar – men det funkar).

Sedan blev det grillad fläskkarré och guacamole med sojabönor. I glaset ett hederligt rödtjut,

Kvällen var räddad.