Etiketter

Sommar, det är drömmen om det goda livet.  Man går barfota i gräset, man sitter utomhus på kvällen och ser solen börja sin vandring mot horisonten. Man kommer helt plötsligt på att äta middag med några vänner.

Ärligt talat, hur ofta spontanbjuder du någon på middag på vintern? Nä, trodde väl det. Men på sommaren händer det faktiskt.

Då är det bra att ha en box till hands. Skulle en laxbit komma på grillen, eller en nyfiskad strömming eller kanske en abborre… Då funkar det bra med Brochet facile 2016 (244 kronor på Bolaget). Det har tillräckligt mycket syra för att funka till maten, även om det skulle vara en fet fisk som lax. Och det är tillräckligt runt för att inte sätta skräck i den stakars fisk som ligger på tallriken.

Broche facile är gjort på druvan Sauvignon blanc, men dessbättre är det ett ganska nedtonat vin med bara lite lukt av svartvinbärsblad och krusbär. En lite aromatisk ton bidrar till den ganska runda känslan i vinet – ändå är det ett helt torrt vin, alltså en bra sommarbox.

Och så är det ett ekologiskt vin, tack för det.