Etiketter

, , ,

pasta svamp, tomat o mozzarella

Jag tror att det finns två helt olika inställningar till mat. Antingen gillar man mat för att den ser bra ut eller också gillar man mat för att den är god.

Den här pastan med svamp, tomat & mozzarella är fyllig och smakrik – god helt enkelt. Men tillhör man de där som mest är ute efter den eleganta maten så ska man hoppa över lök och mozzarella. De sakerna liksom geggar ihop såsen – visserligen är det rött av tomaterna och grönt av basilikan, men så särskilt elegant blir det inte.

Däremot gott – och för mig är det själva poängen.

Det här behövs för 3 personer:
1 gul lök
olivolja
400 g skogschampinjoner eller annan svamp
salt & svartpeppar
2 – 3 klyftor vitlök, skalad
250 g körsbärstomater, skuren i kvartar
125 mozzarella, riven
½ kruka basilika, strimlad

God pasta

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Fräs den på ganska låg värme i olivolja. Skölj/torka av svampen och skiva den. Lägg den i pannan med lök och fräs till all vätska kokat in. Salt, peppra & pressa i vitlöken. Stek en liten stund.

I med de kvarterade tomaterna. Låt allt bli riktigt varm. Rör ner riven mozzarella och strimlad basilika.

Ät med en god pastasort, men gör det på en gång innan mozzarellan hinner kallna.

I glaset? Kanske ett lätt italienskt rödvin. Ja, du läste rätt – till och med i det Alsaceförlovade landet kan man bli sugen på italienskt rödvin…

Ja, det ska kanske tilläggas. Det här receptet är eget, men inspirationen kommer från den ganska nya vegetariska bloggen Vegokäk. Jag har kikat runt där och fått massor av idéer från alla goda pastarätter.