Etiketter

, , , , , ,

Vinlandet-Frankrike-Omslag-beskuren

Har du undrat över hur champagne blev det världsberömda mousserande vinet? Funderar du på att åka till Frankrike och kanske titta förbi en vinproducent? Eller är du bara nyfiken på vin och Frankrike i största allmänhet?

Då kan ”Vinlandet Frankrike – trend och tradition” vara något för dig, cirkapris 330 kronor om man handlar av nätbokhandlarna. Boken är en ambitiös genomgång av just vinlandet Frankrike; här finns både druvor, utveckling och de olika vinregionerna.

Jag har haft boken ett tag nu – och med glädje och nyfikenhet läst mig fram. Men ännu har jag inte kommit till slutsidan 328, så jag väntar med en renodlad recension tills jag kan vända upp det sista bladet. (Visst är det trist att man måste ägna sig åt jobb och hemarbete istället för att bara greja med vin och mat…).

Att jag ändå skriver några rader  hänger ihop med bokens lansering. Författarna Britt och Per Karlsson presenterar den och ordnar vinprovning för intresserade i Helsingborg den 8 november och i Göteborg den 10 november.  Mer information finns på hemsidan för BKWine, alltså det företag som Britt och Per Karlsson driver.

Ett sista råd från författarna kan man alltid roa sig med: våga prova vin från nya och för dig okända producenter. Där finns många glada överraskningar.