Etiketter

, , , ,

Äntligen sommar, äntligen jordgubbar! Det är de som är själva sommaren. Ja, och så baden och grillandet och ledigheten och kompisar på besök…

Men om du längtar efter att få äta de där röda trinda bären –du har kanske varit en sväng och köpt ett par liter – så behöver du inte vänta till efterrätten. Jordgubbar funkar jättebra i en sallad med mild lök, melon och feta. Det blir en smakrik sallad som passar perfekt till grillat kött – särskilt bra till den lilla sötman i grillat fläskkött.

Det här behövs till 6 personer:
1 liter jordgubbar, sköljda och ”snoppade”
en klyfta vattenmelon, ca 500 g
3 schalottenlökar, skalade
1 pkt feta (150 g)
svartpeppar

Dressing
1 del vit balsamvinäger
2 delar olivolja
salt & svartpeppar

Gör så här:
Skär jordgubbarna i mindre bitar, kanske i fjärdedelar om det är små jordgubbar. Skär melonen i ungefär lika stora delar, peta ur kärnorna. Skiva schalottenlöken tunt. Skär fetan i ganska små bitar.

Blanda ihop dressingen. Använd just vit balsamvinäger! Det skriver jag nästan jämt, men här det extra viktigt eftersom det är en mild och lite söt vinäger.

Lägg upp salladen på ett fat. Kör ett par rejäla varv med svartpepparkvarnen. Häll över så mycket dressing som du tycker att det ska vara.

Det här receptet kommer från början från en tidning eller ett receptblad. Men jag vet inte längre exakt vad som stod i receptet eller var jag hittade det, så jag kan inte ge cred till någon.

Vi åt & njöt. Och ja, vi längtade till de där lata, varma dagarna när man badar och det står ledig i almanackan.