Etiketter

, , , ,


Lamm med chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Man drar korken ur en flaska rött vin. Häller en del av vinet i rödvinssåsen och i en skvätt i kockens glas. Sedan mixar man chèvre och crème fraiche, steker lammskivor och fixar tillbehören.

Stolt sätter man fram maten på bordet, häller upp ett glas vin och så njuter man.

Det här behövs till 4 personer:
4 skivor lammstek
olivolja
salt & svartpeppar

2 dl crème fraiche
200 g chèvre

Ät gärna lammet med en rödvinssås, som bryter fint mot mixad chèvre.

Gör så här:
Skär bort kanten från chèvre och dela i bitar. Puls-mixa chèvre och crème fraiche till en ”röra”.

Stek lammskivorna i olivolja ett par minuter på varje sida. Krydda med salt & svartpeppar.

Att steka lammskivor (eller biff) är ganska enkelt. Värm en stekpanna med olja eller smör till strax över medelvärme. Lägg i en skiva kött i taget, flytta runt så det bildas en stekyta. Lägg i de andra köttbitarna på samma sätt, men täck inte pannan till mer än två tredjedelar. Krydda och stek till den f ö r s t a droppen köttsaft tränger upp. Vänd och gör på samma sätt på den andra sidan. Det här ger ett kött som är aningen mer välstekt än medium.