Etiketter

,

Tillhör du dem som tror att gröna bönor bara säljs i frysta påsar? Då ska du ta en ny sväng i mataffären. Trava bort från frysdisken och leta upp grönsaksavdelningen. Ta en egen påse och lägg i några nävar med färska gröna bönor. Vandra hem med din skatt och laga något som är oerhört enkelt, men vansinnigt gott.

Gör så här:
Snoppa bönorna (skär av ändarna). Lägg bönorna i saltat vatten. Koka dem tills de fortfarande är spänstiga. (Det tar kanske 5 minuter, men smaka under tiden så de blir lagom). Häll av vattnet, sätt tillbaka kastrullen på platten. Lägg i smör (kanske ½ – 1 msk per person) och smula över flingsalt. Vänd runt bönorna i det smälta smöret. Servera genast.

Ät & njut. Känner du hur sötman från bönorna bryter mot sältan, hur smöret förstärker smakerna…

Visst är det gott?