Etiketter

copertino

Klart det ska vara rött vin på Första maj! Välj gärna den gamla italienska trotjänaren Copertino Riserva, nu årgång 2007. För 79 kronor får du ett utvecklat, moget och riktigt gott rött vin som funkar lika bra till köttgrytan som till en stekt köttbit.

Vinet är åtta år gammalt – och det känns när man sticker ner näsan i glaset. Det är en djup, mörk lukt som möter. Toner av läder och källare, men längst in i lukten finns hintar av körbär som piggar upp. I munnen är det avrundat och moget, riktigt gott. De mogna tonerna av läder finns kvar, men körsbären är lättare att hitta än i lukten.

Det här är ett vintervin, men till den stekta köttbiten skäms det inte för sig en vårdag. Eller ta fram en ostbricka. Ställ den på balkongen eller uteplatsen. Häll upp ett glas Copertino och njut.