Etiketter

, , ,

Magen skriker efter mat. Plånboken skriker efter påfyllning och barnen skriker för att alla andra gör det. Så ser det ut för rätt många av oss vid sextiden en vanlig tisdag.

”Kökspanik” är till för de dagarna – och ligger som en flik på bloggen. Fler kökspanik-recept kommer senare.

Spaghetti con aglio, olio & peperoncino. Spaghetti med olja, vitlök och chili till 4 personer. Gör en kryddolja av 7,5 cl olivolja, 4 pressade vitlöksklyftor, 1 finhackad röd chili, salt och svartpepparpeppar efter smak. Koka 500 g pasta & häll av. Fräs kryddoljan i 15 sekunder. Häll tillbaka spaghettin. Fräs 15 sekunder. Servera med kokta bönor. Klart.

 

Pasta med wokad broccoli och grönmögelost till 4 personer. Skär 2 – 3  broccolihuvuden i mindre bitar. Koka den al dente, 2 – 3 minuter. Häll av den. Fräs broccolin i lite olivolja + salt & peppar, 1 – 2 minuter. Koka 400 g pasta. Servera medgrönmögelost, typ Kvibille ädelost, som man river över pastan. Man kan ta gorgonzola om man vill. (Parmesan funkar inte alls lika bra.)