Etiketter

,

När det kommer till frukost finns det två helt olika inställningar. Dels finns sådana som hustrun som varje morgon vaknar och tänker: ”Idag ska jag äta fil med knäckebröd”.

Och så finns det sådana som mig, som när man väl gnuggat gruset ur ögonen börjar fundera: ”Hmm, vad är jag sugen på idag? En varm macka med den där köttfärssåsen som står i kylen? Eller ägg och lite majonnäs… Eller…”

(Nu tog jag nog i lite. Det här gäller främst helgmorgnar. Vanliga vardagsmorgnar släpar jag mig mest ner i köket. Sörplar en kopp te, stirrar enögt rakt fram och tuggar i mig en ostmacka.)

Skulle du nu vara en av dem som vill variera din frukost – eller vill du bara ha något gott att käka på när det är dags för en fika – så kan jag rekommendera den här tonfiskröran. Det är lite cafékänsla över den, om du förstår vad jag menar.

Det här behövs till en liten kruka:
1 burk tonfisk
1 schalottenlök
ca 2 msk crème fraiche eller majonnäs (godast blir en blandning)
salt & svartpeppar

Till smörgåsen
salladsblad
skivat, hårdkokt ägg
skivad god tomat, t ex romantica
salt & svartpeppar
kanske lite majonnäs

Gör så här:
Skala och finhacka schalottenlöken. Häll av vattnet eller oljan från tonfisken.

Mosa tonfisken med en gaffel och blanda den med hackad lök och så mycket crème fraiche/majonnäs så att det blir en bredbar konsistens. Smaka av med salt & svartpeppar.

Gör en macka. Sedan är det bara att äta & njuta.