Etiketter

,

En av de här dagarna när världen liksom hukar under coronaviruset så hade vi födelsedagskalas för hustrun. Några vänner kom hem till oss. Vi åt mat, drack vin och plötsligt var världen nästan som vanligt igen.

Visst, vi pratade om viruset, men vi pratade också om sommar och semester och mat och musik och politik och allt annat som man pratar om när man träffas.

Ja, och så sjöng vi, hurrade och skålade i bubbel. Det blev en flaska Mim natura 2016 (125 kronor, vit mousserande, ekologiskt).

Mim är en torr cava från Katalonien. Frisk och fräsch, med en lukt av gröna äpplen. Lite honungsmelon, lite citron och kanske en aning päron. De som förstår sig på tycker att det luktar kex – men jag har aldrig fattat hur kex luktar. Däremot kanske jag fattar om de säger att det luktar på samma sätt som Mariekex smakade när man var barn.

Till fräschören hör att det är en torr cava. Oändligt mycket bättre än mer insmikrande prosecco där sötman liksom smetar ut smaken.

Så ska du bege dig till Bolaget för att köpa bubbel inför firande – köp gärna en flaska Mim. Jag tror jag du kommer att gilla det, i alla fall om du tycker om torrt mousserande vin.

Men det bästa med firandet är kanske att du kan fokusera på något annat än corona för en stund.