Etiketter

Tycker du också att det ibland känns som om det är mer månad än pengar? Du vet när man tittar på kontobeskedet i slutet av månaden och tänker ”Vad i helvete, vart tog pengarna vägen?”.

Sådana månader kommer, i alla fall här hemma. Då känns det bra att falla tillbaka på säkra kort. Ett av dem är Dao casal mor 2016 (65 kronor på Bolaget, rött). Det är ett vin som jag hade kunnat köpa för 89 kronor och ändå känt att jag hade gjort ett bra köp.

Vi drack en flaska till en grytan revbensspjäll med tomat, vin, timjan & vita bönor. Men vi gjorde den på fläskkarré och god, kryddig korv istället för revben och bacon.

Det är en mustig, sydfransk gryta med örtkryddor och mycket smak. Och i det sällskapet trivdes vinet lika bra som mjölksyrad kimchi hos en hipster i Majorna (eller Södermalm om man ska vara så där Stockholmsinriktad). Mustigheten i grytan mötte vinets mustighet. Örtkryddorna i vinet fick kompisar i vinets kryddighet.

Dessutom finns det pigga – och överraskande – toner av bär, som mörka körsbär ungefär. Det gör vinet lite lättare och vaknare. Nästan som om vintern vaknar till och flörtar med våren.

Kul och gott.