Etiketter

, ,

Producenten Gustave Lorentz är en trotjänare från Alsace. Företaget har legat i byn Bergheim sedan 1836, och på Bolaget har deras Riesling sålts sedan 2003. Ofta har det varit trevliga och prisvärda viner, Riesling 2017 (99 kronor på Systemet, vitt) är inget undantag.

Det är en ganska ”snäll” Riesling med drag av päron och honung, citrus och något som drar mot persika. I Systemets beskrivning står det att vinet ska lukta ”gummi” – fan vet var de har hittat det luktspåret.

I munnen är det lättdrucket och med inbäddad syra som inte skrämmer moster Märta – om hon eller någon annan gäst skulle leta sig fram till dit matbord. Vi drack en flaska till röding med ugnsstekta rotsaker & örtolja. Och man kan säga att både mat och vin trivdes med sällskapet.

Det finns bara ett men – den förra årgången var mer lockande, så om du råkar ha ett par flaskor kvar längst in i garderoben är det bara att önska dig lycka när du vrider kapsylen av flaskan och lägger upp på tallriken.