Etiketter

,

För en tid sedan fick jag en flaska vin av mina arbetskamrater – och i helgen var det läge att öppna Chateau l’Hostpitalet 2016 (169 kronor på Bolaget).

Jag vet inte riktigt vad vi skulle fira – kanske att vi har jobbat i fem veckor… Eller att septemberregnet behövde en motvikt…

Vi gjorde potatisgratäng och stekte flankstek, en ny upptäckt för mig. Hög köttsmak och ett pris som var mycket snällare mot plånboken än ryggbiff.

Och så drog vi korken ur vinflaskan, hällde upp och satte dit näsan.

Chateau l’Hospitalet är ett vin med en djup lukt av mörka bär, fruktighet och lite fat. För mig känns det som om syrahdruvan anger riktningen, men vinet är gjort på den sydfranska blandningen syrah, grenache och mourvèdre.

Smaken är rund och fruktdriven i en stil som många gillar. Det är ett helt torrt vin, men ändå upplever man aningen sötma. Lite som om Nya världen har tagit sig in i Frankrike och pekat ut riktningen.

Hur gick det med kombo flankstek, potatisgratäng och l’Hospitalet, då? Jo tack, alldeles utmärkt. Kanske skulle de trivts ännu bättre tillsammans om köttet varit grillat – men det var ju det där med septemberregnet…