Etiketter

,

För några dagar sedan fick jag en titanskruv inskruvad i tandbenet. Det var inga konstigheter med det, själva ”operationen” gick snabbt och smärtfritt. Men jag tänkte ändå att jag skulle belöna mig själv efteråt, så när munnen började bli normal igen gjorde jag mig en riktigt god räksmörgås

Först därefter tittade jag på lappen som tandläkaren skickat med. Den var full med förmaningar om tandvård och kosthållning. Jag tyckte det lät hårt och skoningslöst: helst skulle man leva på yoghurt, välling och passerade grönsaker i ungefär en vecka. Sedan kunde man försiktigt börja äta potatismos och äggröra.

Tyckte inte att det var mat för mig – skulle jag leva på välling och potatisavkok så avled jag nog av tristess. Men jag anpassade mig så mycket att det blev fisk och mixade grönsaker i fem måltider. (Ja, det blev tråkigt.)

Den sista fiskmiddagen innehöll ett glas Biecher Riesling 2017 till maten. Och då började mat- och livsandarna återvända på riktigt.

Det är en avrundad Riesling med ganska mjuk syra, och aningen restsötma i smaken. Lite äpplen, citrus och mineral finns det också. Lukten drar mot en blommande fruktträdgård med nästan exotiska frukter.

Jag har inte testat, men jag tror att det här vinet går bra ihop med ugnsstekta rotsaker (den lilla restsötman funkar bra tillsammans med t ex morötter). Kanske en risotto därtill.

99 kronor får man betala på Bolaget. Och vinet är ekologiskt, tack för det.