Etiketter

, , , ,

Utanför tickar vädret på som om det fortfarande vore oktober; ett fint regndis hänger i luften och träden har fortfarande höstfärger.

Inne i köket är det starkare färger som lyser. Gul paprika, röda tomater och grön basilika blir till en smakrik tomatröra. Halloumi (okej då, ganska blek och vit) blir en småsalt kontrast. Tillsammans blir det en lite smålyxig vardagsrätt.

På med pastavattnet – nu kör vi igång med grönsakerna.

Det här behövs till 2 – 3 personer:
2 schalottenlökar, skalade
olivolja
salt & svartpeppar
2 klyftor vitlök, skalade
1 gul paprika, urkärnad
1 pkt körsbärstomater
5 – 6 soltorkade tomater
½ kruka basilika, strimlad
200 g halloumi

Gör så här:
Hacka schalottenlöken och fräs i olja några minuter. Strimla paprikan och lägg ner den i kastrullen. Salta & svartpeppra. Pressa i vitlöken och fräs tills paprikan börjar mjukna.

Dela tomaterna i halvor eller kvartar, strimla soltorkad tomat. Lägg ner tomaterna i röran och låt de bli varma. Rör ner den strimlade basilikan när allt är färdigt. Kanske lite mer salt & peppar…

Skär halloumin i pommes frites-stora strimlor. Stek i olivolja. Ganska hög värme och bara så länge att den precis får lite färg. Servera genast.

Vi håller på med vår vegetariska vecka här hemma. 17–åringen är mycket skeptisk; han hittade Icas färdiga chicken nuggets som han kunde steka till middag.

Jag säger bara:

– Fortsätt med det, du. Halloumi och tomatröran var mycket godare.