Etiketter

les dauphinsLetar du efter en vanlig bas-Cotes du Rhone att kånka hem till fredagsmiddagen – och dessutom vill ha ett vin som gör att man har råd att handla maten också? Då kan Les Dauphins (89 kronor) vara ett bra alternativ.

Trevlig, fruktig lukt. Lite kryddor, örter och bär. En smak som står upp mot en köttbit. Dessutom ekologiskt. Ja, det är ett trevligt all round-vin – ett sådant där som är bra att ha hemma.

Vi drack det till italienskt Ugnsbakat höstlamm och firade in den kalla höstens ankomst så här i all-helgonatider. Utanför föll mörkret, inne var det vänner på besök, fullt med ljus och till och med en liten brasa som hustrun hade tänt.

Men till maten testade vi också en dyrare Cotes du Rhone som vi köpt med oss från Frankrike i somras. Och det ska erkännas; det dyrare vinet var bättre (surpice!) – men Les Dauphins behöver inte skämmas för sig när det kommer till en avvägning av pris och kvalitet.