Etiketter

glass & mixade bär

Har man noll koll när det gäller efterrätter, så får man spela med de enklaste korten. Och det enklaste är god glass och mixade bär.

Processen börjar några timmar innan middagen. Man tar sig till glassavdelningen i en hyfsat välsorterad mataffär. Plockar ner några favoriter i kundvagnen. Här är det Limoncello-glass och citronsorbet. Men riktig vaniljglass och champagnesorbet är några andra favoriter.

Är det sommar styr man kundvagnen mot frukt och grönt och tar de bär man gillar. Det kan vara jordgubbar eller hallon eller björnbär.

Under andra årstider tar man en halv sväng tillbaka till de frysta bären och plockar ner det man vill ha. I min kundvagn: björnbär. Sedan är det bara hem och lägga upp glassen så snyggt man kan – en glasskopa som man doppar i hett vatten är oumbärlig om man ska få till kulor.

Frysta bär tinar man, sedan är det bara att trycka ner ett par teskedar socker och köra allt i mixern.

Det här behövs till 4 – 5 personer:
2 goda halvlitersförpackningar med glass eller sorbet
250 g bär
2 – 3 tsk socker.