Etiketter

von winning

Genom Pfalz i sydvästra Tyskland går Deutsche Weinstrasse. Den börjar precis norr om Alsace och blir en fortsättning av den franska Route du vin.

Hit åker vi i sommar. Ja, vi ska byta hus ett par veckor med en familj i Baden-Württemberg ett par mil österut. Men det är möjligt att titta in både på det lokala vinkoopertivet i Rosswag och att ta en tur till Pfalz.

Därför blir jag glad när jag hittar en Riesling från Pfalz som är både välsmakande och överkomlig i pris. I Deidesheim i mellersta Pfalz finns vinfirman von Winning. Deras Riesling, 111 kronor på Bolaget, är en klart trevlig bekantskap. Toner av päron, honung, mineral och citrus i lukten. Och en smak som balanserar hög syra med en liten men tydlig restsötma.

Första gången jag testade det här vinet föll jag pladask. I helgen drack vi en flaska. Jag hade tänkt att det skulle få samspela med gnocchi och söt-salt-syrliga ugnsbakade tomater

Det var fortfarande riktigt, riktigt gott, men jag missbedömde valet av matsällskap. Jag trodde det skulle funka kanonbra tillsammans med tomaterna, men det blev inte så.

Man kan ju inte alltid ha rätt…

Lite om årgång 2014 hittar du HÄR.