Etiketter

, ,

Marie d’Alsace är Systemets billigaste alsacevin. För 75 kronor får man en edelzwicker, alltså den lägsta kvalitén på viner från Alsace. Det är ett blandvin med 80 procent silvaner och 20 procent gewurztraminer.

Vi drack det här vinet till lax – en kombination som texten på flaskans baksida gör reklam för. Men det funkade inte alls. Vinet ville hela tiden ta över, lyssnade inte alls på den ganska finstämda fisksmaken.

Vinet är blommigt, både lukten och smaken – det är på gränsen till en tuttifrutti-blandning. Och det är inget vin som får mina smaklökar att jubla. Tvärtom, det känns som ett helt onödigt vin.

Lägger man på en dryg tia på priset kan man köpa gott vin från Alsace. Och vill man hålla sig i samma prisklass är Leth Grüner Veltiner från Österrike ett mycket bättre val. Fräscht, gott och mycket matvänligt.

Lite om årgång 2013 hittar du HÄR.