Etiketter

von-winning-riesling

Om man kör rakt norrut från Alsace, passerar gränsen och fortsätter in i Tyskland så kommer man till vindistriktet Pfalz. Jag tror man kan känna igen sig som Alsacefantast; i den franska delen ligger Route du Vin, i norr finns Deutsche Weinstrasse.

Tror, skriver jag, för jag har aldrig varit där. Men som tur är finns Pfalz-vinerna på Bolaget. Det gäller också för von Winning Riesling 2015. Det är ett busgott vin med klingande ren syra, som balanseras av aningen restsötma. Och just den balansen är så förförande god.

Förstå mig rätt. Det är ett torrt vin med en liten hint av sötma, ungefär som när det en riktigt het sommardag kommer en lätt vind och blandar runt luften.

Lukten är frisk och fräsch med päron, citrus och mineral. Det är i munnen man känner hur den friska syran mildras en aning av en hint sötma.

Jag har aldrig testat vinet med Scaloppine al limone – kalvschnitzel med citronsås, men jag tror att det skulle vara en perfect match.

115 kronor på Systemet.