Etiketter

,

nutella- & chokladparfait

Lättare kan det nästan inte bli – inte godare heller. Man tar bara vispad grädde och blandar den med Nutella och smält choklad. Till och med jag klarar av den efterrätten.

Det var i alla fall vad jag trodde.

Men min skjorta hade lite besvär med tillagningen… Det blev ett antal mörka chokladfläckar på framsidan och lite gliringar från hustrun om att jag borde använda förkläde.

Det här behövs till 6 personer:
4 dl vispgrädde
3 dl Nutella
75 + 25 g mörk choklad

Gör så här:
Vispa grädden tills den börjar bli hård och få toppar. Rör ner Nutella i grädden och blanda runt. Smält 75 g mörk choklad på ganska låg värme i en kastrull. Blanda ner chokladen i grädden och rör runt.

Häll upp i efterrättsformar. Ställ i frysen i minst 2 timmar. Ta fram parfait en stund innan det är dags att äta. Smält 25 g mörk choklad och ringla över.

Okej, det är bara att erkänna. Jag har ingen kunskap och fantasi när det kommer till efterrätter. Idén till denna parfait har jag hämtat från tidningen Matmagasinet, men i deras recept saknades den mörka chokladen. Den tog jag med för att rätten skulle få mer karaktär.