Etiketter

m de minuty rosé

Det är med rosévin som det är med tulpaner. När våren närmar sig börjar man längta.

Och en dag när ljuset kändes som vår, men termometern hade lite svårt att hänga med blev det läge för bägge. På bordet en bukett med tulpaner, i glasen en skvätt M de Minuty 2014 (107 kronor på Bolaget), och på tallriken torskrygg med den provencalska sardellröran anchoïade.

M de Minuty har den laxbleka färgen från Provence och den där trevliga nedtonade roséstilen där godislukten bara kan anas. Annars är det en försiktig lukt av smultron och blomsteräng som möter näsan. Även i munnen är det ett ganska försiktigt men läskande vin med lite, lite bitterhet som stramar upp smaken på slutet.

Gott till sardellröran och torsken. Trevligt med solen som skiner. Men kanske bäst av allt – snart är det vår!