Etiketter

,

muscadet sèvre et maine

Till skaldjur dricker man Mucadet Sèvre et Maine. Det säger ”alla” som anser att de förstår något om vin. Klart man måste testa då.

Så när det är dags för fredagsmys med skaldjur blir det en tur ner till Bolaget för att få hem lite Muscadet Sèvre et Maine sur lie, 2014. 79 kronor kostar det, och skulle någon gå vilse bland Systemets gångar så är numret 2275.

Okej, dags att testa. På tallriken ligger räkor och havskräftor. Bröd & ost, ägg & aioli finns inom räckhåll.

Jag häller upp och luktar lite.  Och hittar ett friskt, fräscht och fruktigt vin. Citrus och frukt – aningen päron och ibland tycker jag det finns lite grapefrukt. Även i munnen är det friskt och citruspiggt. Men det är ganska nedtonat och låter räkor och kräftor vinna kampen i munnen om mest dominerande smak.

Är det så bra till skaldjur som alla säger? Ja, två saker talar för det. Dels att det underordnar sig de där röda havsdjuren på tallriken – och dels att det nästan finns något i vinet som drar mot metall.

Just när den smaken träffar skaldjurssmaken – då blir det riktigt gott.