Etiketter

, , ,

fredagscurry m fläskkött

Okej, jag erkänner. Jag har hamnat i curryspåret. Förra helgen blev det Thaigryta med torsk. I veckan klev jag iväg och hämtade take away från ett thai-kök. Och när fredagen kom och det var dags för fläskytterfilé – så blev det också till en curry.

Lättlagad fredagscurry är ingen märkvärdig skapelse. Men den är ett fräscht avbrott till den tunga vintermaten. Dessutom är den snabb, lättlagad och ger lite helgkänsla. Det är därför den får heta fredagscurry.

Det här behövs till 3 personer:
500 g fläskkött eller kycklingfilé

1 gul lök, skalad och hackad
1 bit ingefära (stor som 2 tummar), skalad och riven
1,5 tsk röd currypasta
1,5 msk milt indiskt currypulver
neutral olja
1 burk kokosmjölk
4 vitlöksklyftor, skalade
salt & lite kycklingfond eller – buljongtärning
1 röd paprika, grovhackad

Ris

Gör så här:
Fräs hackad lök i olja tillsammans med ingefära, currypasta och currypulver. Salta. Häll i kokosmjölken, pressa i vitlöken och tillsätt lite kycklingfond eller kycklingbuljongtärning. Smaka, det ska vara så mycket så att smaken blir rund och fyllig.

Låt såsen koka medan du steker köttet nästan klart. Lägg i paprikan och till sist köttet i såsen. Låt allt koka ett par minuter.