Etiketter

periquita reserva box

I trädgården blommar forsythian och plommonträdet. På uteplatsen är det så varmt att vi tar fram det stora parasollet. Det känns nästan som försommar trots att de röda fanorna ännu inte har vecklats ut till första maj.

Klart att det är dags för en box rött vin, en sådan där som vi brukar ha på sommaren – och som ska funka både till det grillade köttet och till en ostbit i den ljumma sommarkvällen.

Periquita Reserva 2011, 265 kronor på Bolaget, är ett vin från den klassiska portugisiska vinfirman José Maria da Fonseca. Småmullig lukt med mörka bär och fat. Hygglig och hederlig smak med mörk frukt och tillräcklig strävhet för att funka till biffen och grillen. Ändå ett lättgillat och trevligt vin. Kort sagt, ett schysst rödtjut.

Vinet är på plats, grillen är framtagen. Nu är vi beredda för sommaren.