Etiketter

valpolicella ripasso superiore

Ett spänstigt vin som kan matcha en saftig biff – dessutom till ett överkomligt pris. Det letar man ofta efter bland hyllorna på Systemet. Nu har Cantina Negrar kommit med en Valpolicella Ripasso Classico Superiore för 89 kronor. Det är ett smakrikt vin med en ton av mörka körsbär.

Vi drack ett glas till en entrecote. Vinet funkade utmärkt till köttbiten; ryggraden var tillräckligt kraftfull för att möta den tuffare köttsmaken. Samtidigt är vinet följsamt med pigga körbärstoner. Egenskaper som gör att det fungerar väl även utan mat.

Det här är ett vin som man måste beställa genom Systemet. Jag hade aldrig gjort det tidigare, men det var överraskande smidigt. Ett klick på systembolaget.se, ett meddelande i mobilen. Sedan var det bara att hämta ut flaskorna – något jag gärna gör igen.