Etiketter

Hur är det så här efter jul och alla ledigheter? Lite trött på den tunga och mörka julmaten? Färdig med nyårets fine dining?

Då kanske O/O Pivot Pils (18,90 för 33 cl, 4,6 %) är något för dig. Det är en slank, tysk pilsner med rak, men avrundad beska. I munnen finns lite toner av kryddighet och aningen citrus. Här finns ingen smörkolakänsla, men man anar ändå en liten närhet till det tjeckiska fylligare ölet.

Det är lite som om man har lämnat München och den hårt trafikerade Autobahn 9 bakom sig. Snart kommer den tjeckiska gränsen och sedan är det bara några mil kvar till Pilsen – pilsnerns födelsestad.

Men det här ölet kommer från Göteborg där entusiasterna Olle och Olof Andersson driver bryggeriet O/O Brewing. Just den typ av småskalig verksamhet man så gärna skriver om – särskilt när bryggeriet bara ligger ett par kilometer hemifrån mig.  

Men det är något mystiskt med etiketten. När man tittar på den kan man tro att det här bara är ett öl för sommaren (eller är det bara jag som associerar till sol och bad och lata dagar på stranden)?

Och visst, det är hyfsat lätt och lättdrucket som öl bör vara på sommaren. Men den raka beskan pekar med hela handen mot en väl insutten centraleuropeisk ölstuga. Pivot pils går utmärkt att dricka även mitt i vintern, jag lovar.