Etiketter

, ,

Är du sugen på Alsacevin så ska du leta efter årgångarna 2010 och 2013 – om du inte råkar ha en riktigt stor plånbok för då kan du kolla efter årgångarna närmast efter andra världskriget. Det här berättar Vinjournalen i artikeln Allt du vill veta om Alsaceviner på 2 minuter.

Där finns intressanta basfakta om Alsace och vinerna, maten och historien. Vill du veta mer så kan du klicka in dig på fler sidor om de olika druvsorterna.

Vinjournalen är Munskänkarnas tidning (klart läsvärd även som papperstidning). Nätupplagan saknar betalvägg, så det är bara att ta del av allt som finns där. Själv fastnar jag (såklart!) för kombinationen mat och vin. Där finns chèvre och fikon, smörstekt pilgrimsmussla och matidéer hämtade från pub-världen. Allt med förslag på drycker.

Vinjournalen är så långt från vinsnobbism man kan komma. Till den italienska omeletten frittata med grönsaker förslås en sydafrikansk pinotage för 69 kronor.

Tänk om andra tidningar kunde vara lika anspråkslösa. DN:s vinspalt – som jag läser på lördagarna – älskar att föreslå viner för 149 kronor. Det kanske kunde vara läge att börja skriva om viner som vanligt folk har råd med, även för den tidningen…

Bilden är hämtad från vinjournalen.se.