Etiketter

Handen på hjärtat: visst känns det ibland som om det är väääldigt långt till lön. Det gäller i alla fall mig och ytterligare sådär ett par miljoner svenskar. Då känns det ganska bra att det finns drickbara viner som inte gräver hål i det redan tomma kontot.

Native 2015 är just ett sådant vin. För bara 59 kronor får man ett hederligt, riktigt rödvin utan krusiduller och konstigheter. I lukten finns mörka bär och lite fat. Möjligen kan man ana ett björnbär som drar förbi, och minnet av ett gammalt insvettat läderbälte.

I munnen är det ett ganska friskt och fruktigt vin med rund smak. Lätt att gilla – och ett vin som passar till mycket. Skulle vännerna komma över och en bit fläskkött hamna på grillen så funkar det bra med en flaska av det portugisiska rödvinet.

Här hemma funderar vi på att servera vinet när 18-åringen tar studenten, för Native är faktiskt mycket bättre än många av de boxviner som finns – i alla fall bättre än de billigare boxarna. Och priset, 59 kronor för en flaska, motsvarar ungefär det man får lägga på en låda med vin.