Etiketter

cycliste

Nästan varje år tänker jag att i sommar ska vi cykla när vi är på semester. Det har varit planer på allt från danska småvägar till drömmen om att glida fram mellan vinfälten i Frankrike.

Ja, alltså, jag är en civiliserad människa. Inga drömmar om tält och frystorkad mat på spritkök – drömmen har alltid handlat om att bo i riktig säng och äta på riktiga krogar.

Men hittills har de planerna alltid stupat på en enda tanke ”Tänk om det regnar”.

Så allt vi har gjort är utflykter på cykel. Men det är gott så; man kan stanna och prata med människor, man låta sig styras av infall och man kan lukta på blommorna – eller på de gamla dieselbilar som puttrar förbi.

I år är jag igång igen med planerna på cykelturer mellan vinfälten. Kanske är det därför jag ett par gånger har fallit för vinet med det fjantiga namnet Cycliste 2015 från Rhône villages.

Men jag har återkommit till detta vin flera gånger just för att det är ett lättgillat och användbart vin som funkar både till biffen och till osten. Och skulle det ligga en fläskkotlett på tallriken så går det också bra. Med andra ord är det ett praktiskt vin att ha liggande hemma.

Lukten är trevlig med lite försiktiga toner av mörka bär och kryddor, fat och något som jag tycker drar mot charkuterier.  Vinet är gjort på Rhône-druvorna Syrah och Grenache – och även om Grenache dominerar i blandningen, så tycker jag att man känner av Syrahdruvan i lukten.

I munnen är det just lättgillat och anpassningsbart till olika maträtter. Det ställer sig liksom inte upp i givakt och skriker att allt måste rätta sig efter vinet.

89 kronor vill Bolaget ha för en flaska – och så är det ekologiskt. Tack för det.