Etiketter

parallele 45

Läge för en middag med kött och hyfsat rödvin nu under julledigheten? Eller letar du efter ett schysst rödtjut till fredagsbiffen?

Då kan du testa en flaska 2012 Parallèle 45 från Rhône-dalen. Det är ett lättgillat vin med tillräckligt stolt hållning för att stå upp mot en biff eller en bit lamm. Men samtidigt tillräckligt mjukt för att låta maten vinna konkurrensen om mest dominerande smak.

Vinet är gjort på Rhône-druvorna Grenache och Syrah. Även om det är 60 procent Grenache i vinet, så är det Syrah-druvan som håller i taktpinnen, i alla fall vad det gäller lukten. Näsan möter en djup, trevlig Syrah-lukt med kryddor, vitpeppar och lite björnbär. I munnen har det en balanserad strävhet, som samspelar fint med biffen på tallriken. I vårt fall Fylld lövbiff och Potatisgratäng.

Om jag tyckte det var gott? Ja, det gjorde jag – så gott att jag gärna knatar tillbaka till Bolaget och skaffar en flaska till för 105 kronor.

Fast så här i juletid kanske jag får vänta på att lönen trillar in på kontot först.