Etiketter

sol i Blekinge

Okej, det kan faktiskt vara fint väder även i nordöstra Blekinge. Den här bilden är tagen i år – mellan regnskurarna.

Men det finns en sak jag vill varna för: det är Öland.

När man kör över Ölandsbron möts man av en stor välkomnande skylt ”Öland, solens och vindarnas ö”.  Det är ingenting annat än lögn.

Fyra gånger har vi hälsat på kompisar i Borgholm dagarna efter midsommar. Varje gång har det varit uppehållsväder i Kalmar och på Ölandsbron. Men någonstans mellan Färjestaden och Borgholm kommer regnet. Ibland har det varit lätt duggregn, ibland har det regnat rejält.

Och varje gång – fyra år i rad – har vi stått där med ett paraply och skyddat glöden medan någon vänder på köttbitarna.

Det är möjligt att den där skylten i slutet av Ölandsbron har rätt. Det kanske blåser mycket på den långsmala ön, men det där med att solen skulle skina. Det är ingenting annat än en lögn, påhittad av reklambyrån som tagit fram en slogan för att lura turister.