Etiketter

mas louise3

Egentligen vet vi det allihop. Vi kan inte fortsätta att leva på samma sätt som nu; bilarna måste bli fossilfria, jordbruket ekologiskt.

”Bah”, tänker du, ”ska man leva på rotfrukter och havreavkok – och ha tovade filttofflor på fötterna?”

Nej, det kan räcka med något så enkelt som att flytta handen till en ekologisk hylla när du är på Systemet nästa gång. Tar du Mas Louise 2013 (99 kronor) så slipper du dessutom bli besviken.

Det här vinet är som en kraftfull fransman. Mer general de Gaulle än Francois Hollande skulle man kunna säga. Djup, trevlig lukt av mörka bär. Lite kryddighet och aningen björnbär.  I munnen är det fylligt och klart trevligt att dricka.

Jag gillar det här vinet för att det är kraftfullt, men inte entydigt. Lite björnbär och finess bryter mot kraften. Vinet är också gjort på en blandning av Grenache och Syrah-druvor.

För att fortsätta politikermetaforen: Det är mer fransk finess à la Charles de Gaulle än butter vresighet à la Winston Churchill.

Och så var det där med ekologi. Är det så enkelt som att välja en flaska Mas Louise, då behöver man inte tveka om en mer ekologisk framtid.