Etiketter

, , , ,

Skärmklipp Sylvie Spielmann

Det kom ett mejl som handlade om vinodlarbyn Bergheim i Alsace och krogen Wistub du Sommelier, som jag skriv om i ”Provsmakning i Alsace”. Så här skrev en läsare: ”Vi har besökt Wistub du Sommelier, en trevlig restaurang och mycket god mat, med tillhörande viner!”

Men läsaren hade inte bara testat maten, han hade goda råd även om byn och vinförsäljning: ”Det är en liten by med ringmur och storkar i kyrktornet. Kanske inte den mest intressanta byn, men klart värd att stanna till i. Undvik vinförsäljningen i porten in till byn, inget att ha.”

Istället rekommenderar han Domaine Sylvie Spielmann, en av vinproducenterna i byn. ”När vi var där sist höll Sylvie själv i vår provning, det blev en hel del intressanta viner. Hon kunde verkligen tala för sina viner och vi blev klart överraskade av hennes sortiment.”

Tack för de råden! Nu kanske det blir ett dubbelbesök där i sommar, både restaurangen och Domaine Sylvie Spielmann. Hustrun har ju lovat att följa med…