Etiketter

cider astrakan

Har du upptäckt cider som dryck? Om inte är det dags att testa. Och då menar jag inte ”Rekorderlig smultrontjafs” med färgämnen, socker och tillsatt alkohol. Det funkar möjligen som fjortisfylla, men inte till så mycket annat.

Riktig cider får jäsa och blir starkt som öl ungefär. Den franska cidern är aromrik och läcker, men den smakar ibland lite av bokna äpplen. Smaken är lite åt källarhållet – och det gillar inte alla.

Svensk, torr cider har en renare smak. Kiviks Astrakan Torr är ett bra exempel. Priset på Bolaget är 25,90 för 50 cl. Smaken är pigg och frisk, äpplig naturligtvis. Och på slutet finns det en liten, trevlig bitterhet.

Funkar utmärkt som matdryck, särskilt på sommaren och till mat med fläsk och äpple. Och så kan man göra god sås på cidern, som i Fläskytterfilé med cidersås & stekta champinjoner.