With love & sugar

En arbetskamrat till mig påstår att det finns två typer av människor när det gäller mat. En del gillar socker, sött och efterrätter. Andra gillar fett och salt.

Jag tillhör avgjort den senare kategorin. Efterrätter kan jag gärna hoppa över och istället dricka en kopp kaffe – eller ett extra glas vin om det råkar vara helg.

Därför blev jag lite förskräckt när jag i en bloggutmaning parades ihop med den danska bloggen With love & sugar. Jag klickade in på bloggen och hittade fullt med efterrättstårtor, chokladrätter och mazariner.

Hur skulle jag kunna hitta ett recept som jag gjorde om till något nytt? Utmaningen bestod i just detta: Leta upp ett recept, behåll tre saker från receptet och skapa en ny rätt.

Men till slut hittade jag ett recept på ”fyldte skaftkoteletter med bagte rødløg og sprød vintersalat”. Om jag fattar danskan rätt så är det fyllda fläskkotletter med bakad rödlök och en sallad med bland annat jordärtskockor. I kryddningen fanns timjan och balsamvinäger.

Jag bestämde mig för den rätten och att behålla rödlök, timjan, jordärtskockor och balsamvinäger. Resultatet blev Canard confit – anka med bakad rödlök, jordärtskocka & rödvinssås med balsamvinäger, som du hittar här nedanför.

Sabrina, som har den danska bloggen, valde att göra om min Tarte flambée till en efterrättstarte ”Dessert pizza med hindbaer og mascarpone”.  Kika gärna in på hennes blogg, där finns alla de efterrätter som Vin, Mat & Alsace saknar – och titta gärna på hennes kreativa lösning av bloggutmaningen.